rechtswinkelbijlmermeer

Inloopspreekuur

Home » Inloopspreekuur

‘Rechtshulp in de breedste zin des woords’

De rechtswinkel wordt gerund door rechtenstudenten in de laatste fase van hun academische carrière en is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. De doelstelling van Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer is het verlenen van ‘rechtshulp in de meest uitgebreide zin des woords’. Deze doelstelling heeft tweeledig uitgepakt: aan de ene kant kunnen de studenten hun opgedane juridische kennis in de praktijk te brengen en hun juridische dienstverlening versterken. Aan de andere kant biedt ons spreekuur u, de rechtzoekende, de mogelijkheid tot het bijna kosteloos verkrijgen van juridische bijstand.

Er zijn verscheidene advocaten verbonden aan de rechtswinkel die de studenten bijstaan in de behandeling van uw zaak. Op deze manier kunnen wij kosteloos blijven werken terwijl wij het niveau van onze juridische dienstverlening hoog houden. Indien het belang van de zaak te hoog is of de zaak te complex is, kan de advocaat zelf uw zaak innemen.

De gang van zaken op een spreekuur gaat als volgt. De spreekuren zijn niet op afspraak. U kunt dus gewoon bij ons binnenlopen. De rechtswinkeliers zullen uw zaak vervolgens kort en bondig met u doorlopen. Hierna zal er een plan van aanpak gemaakt worden. Na het spreekuur vergaderen de rechtswinkeliers met een advocaat die de werkwijze controleert. Vervolgens zal de zaak verder uitgewerkt worden op ons kantoor.

Indien de zaak niet geschikt is voor de rechtswinkel kunnen wij u doorverwijzen. Door ons brede netwerk van hulpverlenende instanties kunnen wij er altijd voor zorgen dat u bij de juiste instellingen terecht komt zodat u zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Blijft u niet met uw juridische probleem zitten. Onze studenten zijn enthousiast en gemotiveerd om u te helpen. Wij kunnen u, met onze combinatie van praktische- en academische kennis, bijstaan en op die manier uw probleem te verhelpen.

*Let op: er is een maximum aantal bezoekers die wij kunnen ontvangen op spreekuur per avond. Als u ruim van tevoren aanwezig bent, heeft u meer kans om geholpen te worden. Als onze capaciteit op de avond bereikt is, moeten wij u verzoeken het volgende spreekuur terug te komen.

Informatie inloopspreekuur

Rechtswinkel Bijlmermeer geeft gratis juridisch advies op:

Dinsdag: 19:00 uur t/m 20:30 uur Donderdag: 19:00  uur t/m 20:30 uur

Wij geven telefonisch geen juridisch advies.

 

 

Inloopspreekuur