Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer

Slider item 3

Juridische hulp nodig?
Wij zijn u kosteloos van dienst

Slider item 3
Slider item 3

Wil je ook bij de Rechtswinkel werken?

Slider item 3
Slider item 3

Benieuwd naar welke rechtsgebieden wij doen?

Slider item 3
previous arrow
next arrow

Spreekuur op afspraak

Update omtrent het Coronavirus:

UPDATE 5 NOVEMBER 2021 

[English below]

Goed nieuws! Vanaf dinsdag 9 november gaan wij weer over op onze reguliere inloopspreekuren. Dit betekent dat u vanaf nu geen afspraak meer hoeft te maken en gewoon in kunt lopen op dinsdag- en donderdagavond tussen 18:30 en 20:00 uur. 

Wie het eerst komt, die het eerst maalt. 

Great news! From Tuesday 9 November we are switching to our regular walk-in consultation hours. This means that you do not have to make an appointment. You can just walk in on Tuesday and Thursday between 18:30 and 20:00. 

First come, first served. 

 

Over ons

De Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer is met ruim 30 medewerkers de grootste rechtswinkel van Amsterdam. Onze werkzaamheden worden verricht door universitaire rechtenstudenten die zich op vrijwillige basis inzetten naast hun studie. Naast ons team van rechtswinkeliers hebben wij 12 aangesloten advocaten die onze rechtswinkeliers begeleiden. 

Gratis Juridisch advies, free legal aid, free legal advice, juridisch loket, rechtshulp, gratis rechtshulp, arbeidsrecht, ontslag, huurdersrecht, juridische bijstand, rechtswinkel, rechten, bezwaar, rechtswinkel bijlmermeer, madi, buurtteam, amsterdam, amsterdam zuid oost, legal advice, lawyer, free lawyer, rights, expat, juridische hulp

De rechtswinkel wordt gerund door rechtenstudenten in de laatste fase van hun academische carrière.
De doelstelling van Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer is het verlenen van ‘rechtshulp in de meest uitgebreide zin des woords’.
Deze doelstelling heeft tweeledig uitgepakt: aan de ene kant kunnen de studenten hun opgedane juridische kennis in de praktijk te brengen en hun juridische dienstverlening versterken. Aan de andere kant biedt ons spreekuur u, de rechtzoekende,  de mogelijkheid tot het bijna kosteloos verkrijgen van juridische bijstand.

Rechtsgebieden van de rechtswinkel

Verbintenissenrecht

U kunt bij ons terecht voor juridisch advies indien u een probleem heeft op het gebied van het verbintenissenrecht. Hierbij moet u denken aan het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, goederenrecht en huurrecht.

Bestuursrecht

Indien u vragen heeft over het bestuursrecht, dan voorzien wij u graag van juridisch advies. Hierbij moet u vooral denken aan verkeersovertredingen waarvan u denkt dat deze onterecht aan u opgelegd is. Maar bijvoorbeeld ook wanneer u hinder ondervindt van een café bij u om de hoek.

Socialezekerheidsrecht

Indien u vragen heeft over uw uitkering, dan voorzien wij u graag van juridisch advies. Uitkeringen waarmee wij u bijvoorbeeld helpen zijn de WW, ZW, WIA, WWB, WaJong, WIJ, WMO, AKW en ANW.

Arbeidsrecht

U kunt bij ons terecht voor juridisch advies indien u een probleem heeft op arbeidsrechtelijk gebied met uw werkgever. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met vragen over uw arbeidscontract of vragen over uw cao. Daarnaast kunnen wij u voorzien van juridisch advies bij een mogelijk ontslag of bij een onhoudbare werksituatie.

Overig

Als uw juridisch probleem onder meerdere rechtsgebieden lijkt te vallen, of geen van de genoemde rechtsgebieden, raden we u aan alsnog langs te komen. Tenzij er sprake is van strafrecht, personen- familie en erfrecht, en vreemdelingenrecht.

Vraag en antwoord

Wij zijn elke dinsdag- en donderdagavond (op uitzondering van nationaal erkende feestdagen), aanwezig in het gebouw van Buurtteam Zuidoost om gratis juridisch advies te verlenen. Als u langs wilt komen, kunt u online een afspraak maken.

U kunt eenvoudig een afspraak maken via de homepage door op maak een afspraak te klikken. Ook kunt u een afspraak maken door te bellen naar 020 525 3317 en een voicemail achter te laten met uw naam en telefoonnummer. Dan bellen wij u terug om een afspraak te maken. 

 Voor vragen met betrekking tot een zaak waarvoor u al eerder bij het spreekuur bent langs geweest kunt u natuurlijk altijd het tweetal rechtswinkeliers dat namens u gemachtigd is een e-mail opsturen. U kunt ook een bericht achterlaten op onze voicemail. Wij zullen zo snel mogelijk proberen te reageren. Vergeet hierbij niet uw naam en telefoonnummer achter te laten!

Wij vinden het erg vervelend dat u ergens ontevreden over bent en willen dat graag zo snel mogelijk oplossen. U kunt uw klacht indienen door een mail te sturen naar: voorzitter@rechtswinkelbijlmermeer.nl.

Wij helpen graag en zijn blij met uw tevredenheid. Als u wilt bijdragen aan de stichting en aan ons doel om mensen uit Zuidoost te helpen, kunt u een donatie doen. 

© Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer 2019 – Algemene Voorwaarden