Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer

Vacature: Rechtswinkelier

Home » Werken bij » Vacature: Rechtswinkelier

Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer

Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer is een van de grootste rechtswinkels van Amsterdam en wij zijn doorlopend op zoek naar gemotiveerde rechtenstudenten. Wij behandelen de volgende rechtgebieden: Verbintenissenrecht, Bestuursrecht, Sociaal Zekerheidsrecht en Arbeidsrecht.

Functieomschrijving

Als juridisch medewerker bij Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer help je mensen in Amsterdam Zuid-Oost op vrijwillige basis met hun juridische problemen. Tegelijkertijd doe je praktijkervaring op in het geven van juridisch advies, het maken van bezwaar- en beroepschriften en soms zelfs met procederen. Bovendien is het werken bij de rechtswinkel de ideale mogelijkheid om je communicatieve en sociale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Bij Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer loop je eens in de twee weken spreekuur op de dinsdagavond of de donderdagavond, je kunt bij je sollicitatie aangeven welke dag jou het beste uitkomt. Er wordt daar zo veel als mogelijk rekening mee gehouden.

Je werkt in een groep van acht tot tien rechtswinkeliers, maar behandelt zaken altijd in tweetallen onder toezicht van het bestuur en in samenwerking met onze aangesloten advocaten.

Je loopt spreekuur in de Bijlmer (bij de MaDi, vlakbij metrostation Kraaiennest) en werkt je zaken uit op ons kantoor op de Roeterseilandcampus van de UvA. Ons kantoor ligt aan de Roetersstraat 23, 1018 WB Amsterdam.

Naast het lopen van spreekuren wordt er van je verwacht dat je aanwezig bent bij de scholingen, algemene vergaderingen en teambuildingsdagen, hieronder valt ook de jaarlijkse pleitwedstrijd.

Bij Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer kun tot slot ook nog deelnemen aan een van de commissies.

Certificaat
Na het lopen van 26 spreekuren, het afronden van al je lopende zaken en het hebben bijgewoond van voldoende scholingen en algemene vergaderingen, krijg je een gewaarmerkt certificaat (getuigschrift) waarmee je kunt aantonen dat je praktijkervaring hebt opgedaan.

Functie-eisen

  • rechtenstudent aan een universiteit (Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht of Fiscaal recht)
  • bij voorkeur drie semesters hebben afgerond
  • beschikbaar voor minimaal een jaar (26 spreekuren)
  • minimaal 8 uur per week beschikbaar (dit is een indicatie)
  • profielschets: verantwoordelijk, secuur, sociaal, leergierig, ondernemend, (bibliotheekvaardigheden, zoals databases)

Solliciteren

Voldoe je aan bovenstaande eisen en ben je geïnteresseerd om bij Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer te komen werken? Solliciteer dan nu door je sollicitatiebrief, cv en gewaarmerkte cijferlijst te e-mailen naar:  en. Je sollicitatie kun je richten aan Edwin Kuiper, secretaris.
Binnen de sollicitatieprocedure wordt er van je gevraagd een casus op te lossen. Verdere informatie ontvang je bij de uitnodiging.

LET OP: wij begeleiden geen stages of afstudeeropdrachten en wij zijn uitsluitend op zoek naar WO studenten.