Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer

Vacature: Rechtswinkelier

Home » Werken bij » Vacature: Rechtswinkelier

Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer is op zoek naar jou! Ben jij een ambitieuze universitaire rechtenstudent? Wil jij ook juridische werkervaring opdoen onder de begeleiding van gerenommeerde advocaten? Lees dan snel verder! 

Wie zijn wij?
De Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer is een vrijwilligersorganisatie die mensen helpt met het oplossen van juridische problemen in het arbeidsrecht, sociaalzekerheidsrecht, bestuursrecht en verbintenissenrecht. Onze rechtswinkel bestaat uit rechtenstudenten van verschillende universiteiten en aangesloten advocaten. Wij zijn in 1977 opgericht door de oud-president van de Rechtbank Noord-Holland. 

Functieomschrijving
Werken voor de Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer garandeert je een boost in je juridische werkervaring. Je werkt namelijk aan échte zaken met échte cliënten. Je concrete werkzaamheden zullen bestaan uit het doen van juridisch onderzoek, brieven schrijven en contact houden met diverse instanties. Het is zelfs mogelijk dat je naar de rechtbank moet voor een zaak. Je draait vanaf februari 2022 om de week op dinsdag- of donderdagavond een spreekuur. Je werkt in een groep van zes tot acht rechtswinkeliers, maar behandelt zaken altijd in tweetallen in samenwerking met onze aangesloten advocaten. Hierdoor doe je juridische kennis op en leer je deze toepassen in de praktijk. Daarbij laat je zien dat je jezelf vrijwillig inzet voor de maatschappij.

Als Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer bieden wij ook regelmatig scholingen aan. Zo houd jij je juridische kennis op peil

Wat zoeken wij?
Als rechtswinkelier voor de Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer ben jij:
– een ambitieuze (minimaal tweedejaars)student Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht of Notarieel recht;
– één keer in de twee weken beschikbaar om minimaal 26 spreekuren te draaien;
– op de hoogte van laatste juridische ontwikkelingen in de door ons behandelde rechtsgebieden;
– communicatief vaardig;
– een echte teamspeler.

Wat bieden wij?
De Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer streeft ernaar om rechtshulp in de meest uitgebreide zin des woords te verlenen. Hiervoor hebben wij goede rechtswinkeliers nodig. Dit harde werken wordt zeker beloond door ons. Werken als rechtswinkelier voor onze rechtswinkel garandeert je namelijk:
– praktijkervaring, een boost voor je cv en daarmee een versterking van je positie op de arbeidsmarkt;
– de mogelijkheid om samen te werken met gerenommeerde advocaten;
– de mogelijkheid om kennis te maken met het procederen;
– diverse scholingen en kantoorbezoeken;
– meerdere borrels en groepsuitjes;
– de mogelijkheid om mee te doen aan een jaarlijkse pleitwedstrijd;
– een gewaarmerkt certificaat;
– de mogelijkheid om jouw maatschappelijke betrokkenheid in te zetten voor 6 ECT.

Interesse?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Stuur dan je cv, motivatiebrief en (ongeschoonde) cijferlijsten naar secretaris@rechtswinkelbijlmermeer.nl en voorzitter@rechtswinkelbijlmermeer.nl. Wij zullen spoedig contact met je opnemen.

Let op: wij zijn uitsluitend op zoek naar WO-studenten.