Het spreekuur

Wij werken op basis van een spreekuur waar u langs kunt komen om uw juridische vragen te stellen. U kunt bij ons terecht met en zonder een afspraak. U moet hierbij wel rekening houden dat de mensen met een afspraak voorrang zullen krijgen. Als u zeker wilt zijn dat u geholpen wordt, dan adviseren wij om een afspraak te maken via onze website.

Tijdens het spreekuur krijgt u de mogelijkheid om uw juridische vraag te stellen of om uw probleem toe te lichten. Dit gesprek is gratis, duurt ongeveer 20 minuten en wordt altijd gedaan door twee van onze vrijwilligers die u vragen zullen stellen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw probleem. Zij maken aan de hand van uw stukken een analyse van de juridische mogelijkheden. Het is daarom belangrijk dat u uw juridische vraag zo concreet mogelijk stelt en dat u alle relevante documenten en gegevens meeneemt waarvan u denkt dat deze bijdragen aan de oplossing voor uw problemen. Hierbij kunt u denken aan overeenkomsten, besluiten, loonstroken, brieven of andere
correspondentie. Als u te weinig gegevens meeneemt, dan kunnen wij u niet van dienst zijn en zult u opnieuw moeten terugkomen naar een volgend spreekuur met de aanvullende gegevens. Vervolgens helpen wij u graag verder.

De vrijwilligers waarmee u het gesprek voert zijn rechtenstudenten en zijn geen advocaten. Als uw probleem te lastig is of als het belang te hoog is, dan kunnen wij u doorverwijzen naar een advocaat die gespecialiseerd is in het rechtsgebied. Deze advocaat is vaak aangesloten bij onze rechtswinkel en kan u verder begeleiden met uw vragen. U kunt zelf bepalen of u gebruik wilt maken van een advocaat of niet. U moet daarbij rekening houden dat het inschakelen van een advocaat geld kan kosten.

Contactgegevens

Maak een afspraak

Wij zijn elke dinsdag- en donderdagavond geopend van 18.30 tot 20.00 uur. Kom gerust  langs!